El mateix cap de setmana de la reobertura dels locals d’oci nocturn s’han disparat les vendes d’autotests d’antígens a les farmàcies barcelonines. Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), assegura que en alguns establiments s’ha doblat i fins i tot triplicat la venda d’aquests productes. Per posar-ne un exemple, la farmàcia que hi ha al carrer d’Aribau entre els carrers d’Aragó i València n’ha dispensat des de dijous 48 quan des del mes de juliol fins a l’octubre se n’havien venut 158.

Confusió entre la població sobre el certificat de la covid

Torres ha explicat a betevé que malgrat que s’explica clarament que actualment a les farmàcies només es fa un informe sobre el resultat del test a alumnat i professorat, “la gent no ho entén”. El president de la FEFAC afegeix que sovint els diuen que “els donin igualment l’informe” i “si són d’altres comunitats autònomes o països també els costa d’entendre”.

El Col·legi de Farmacèutics de Catalunya corrobora que hi ha una confusió entre la població d’aquests certificats de la covid. Marta Gento, farmacèutica comunitària i vicetresorera del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), assegura que una cosa és fer cribratges a col·lectius determinats els resultats dels quals s’afegeixen al web de La meva salut, i l’altra és ser un centre homologat pel ministeri i per la Unió Europea per emetre el certificat de la covid.

Proposta de les farmàcies d’emetre el certificat de la covid

La FEFAC no entén per què no ho poden fer a la població general si actualment les farmàcies ja estan fent informes de les automostres a un grup determinat prèvia supervisió dels professionals.

Antoni Torres afirma que “nosaltres proposem una solució a un problema”. I apunta que “tens molta gent anant a centres acreditats quan podrien anar a les farmàcies a peu de carrer”.