Crear un espai de trobada i fomentar l’alimentació saludable entre la gent gran. Aquest és el doble objectiu del programa Dina en companyia. L’ha posat en marxa ara l’Espai Social Barcelona-la Verneda, gestionat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i té ja 12 usuaris.

De dilluns a divendres, a les 13.30 h, els jubilats que ho vulguin poden anar al local de l’Espai Social Barcelona-la Verneda —carrer del Treball, 213— per fer un àpat i compartir l’estona amb altres veïns. “És per a gent que vulgui dinar acompanyada o per a aquella gent que comença a tenir dificultats per planificar els àpats”, explica Georgina Bru, coordinadora de l’espai.

Menjar i companyia

El preu del menú és social i està fet pensant especialment en les necessitats alimentàries de les persones grans. A més, una especialista dinamitza l’activitat per afavorir la comunicació entre els participants, que comença sempre a la mateixa hora: les 13.30 h. “Com que el que volem és crear un espai de socialització, el que sí que demanem és que vinguin a la mateixa hora tots“, diu Bru.

La iniciativa ha començat fa un mes i ja té 12 participants. Està oberta tant a usuaris de l’Espai Social Barcelona-la Verneda com a la resta de veïns jubilats de la zona.