Diverses entitats veïnals del barri del Raval celebren la macrooperació d’aquest dijous contra el narcotràfic, en què es van detenir 54 persones. Han explicat a betevé que feia temps que tenien identificats els suposats narcotraficants i que havien col·laborat en la investigació. Ara bé, hi ha qui no confia amb què la batuda ajudarà a tenir una bona entrada a l’estiu.

Coincideixen que s’han reduït molt els narcopisos, però insisteixen que encara en tenen detectats i relacionen el fet amb l’especulació immobiliària i la presència de pisos buits al barri. La policia, en canvi, dona per tancat el fenomen i remarca que la macrooperació d’aquest dijous va més enllà: asseguren haver colpejat una xarxa criminal a escala internacional que suposadament venia droga a peu de carrer sota l’aparença de llauners.

Acció Raval i Acció Riera Baixa denuncien identificacions racistes

Acció Raval i Acció Riera Baixa consideren positiva la batuda policial contra el narcotràfic que s’ha fet al barri, però també denuncien que s’hagi aprofitat per muntar un dispositiu per demanar la documentació a persones amb motius “racials”. Les dues entitats critiquen que la Policia Nacional instal·lés un punt al final de la rambla del Raval amb la finalitat d’identificar migrants i saber si tenien la situació regularitzada o estaven pendents d’una ordre d’expulsió.

Segons ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ Àngel Cordero, membre d’Acció Raval, el 50 % de la població del barri és migrant i la majoria no comet delictes, per això lamenta que s’estigui jutjant tot un col·lectiu. “Està fora de lloc demanar la documentació a gent que passeja pel carrer per ser d’un altre país”, ha lamentat. Santi González, d’Acció Riera, diu que “els emprenya molt” tenint en compte que el barri s’autoproclama antiracista.