El solar ocupat Date una Huerta ha tornat a evitar el desallotjament. Tenia una ordre de llançament per a aquest divendres, 21 de juny, però l’Ajuntament ha aconseguit un acord amb la propietat, el BBVA, per suspendre’l. Fonts municipals indiquen que ara continuaran negociant per poder mantenir els horts i el projecte comunitari mentre no es comenci a construir-hi res.

Aquesta és la segona vegada que Date una Huerta esquiva el desallotjament. Ja ho va fer el 13 de febrer, també gràcies a la mediació del consistori. El solar, situat al carrer de Joaquim Valls, va ser ocupat per un grup de veïns el 2016. Volien evitar la degradació —brutícia i rates— que hi havia. Van condicionar l’espai i van crear un hort, que s’ha convertit en punt de trobada veïnal, on es fan activitats culturals i comunitàries.

Un projecte amb retorn social

Des de l’inici, la intenció dels ocupants ha estat evitar la degradació de l’espai i mantenir-s’hi fins que es comenci a construir-hi res. Tenen el suport de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Prosperitat i del districte de Nou Barris. El consistori vol que la propietat tingui en compte que es tracta d’una ocupació social amb activitats molt arrelades al barri. Per això, continua intentant arribar a un acord de cessió del solar a favor de l’Ajuntament perquè els horts es puguin mantenir de manera temporal i preservar el retorn social que tenen a la Prosperitat.