La revetlla de Sant Joan del 2019 seràde ple estiu.

De fet, la nit del 23 de juny serà l’inici d’una possible onada de calor que colpejarà Catalunya durant la setmana vinent. La temperatura alta prevista, el vent del sud i la humitat baixa són la combinació perfecta perquè un incendi pugui originar-se i propagar-se amb més facilitat. Per això, la Generalitat demana als ciutadans extremar les precaucions si celebren aquesta festa a l’aire lliure.

 

Barcelona és una de les zones de Catalunya en què el risc d’incendi augmentarà notablement entre el 23 de juny i els dies vinents. Al litoral central cal sumar-hi la costa del sud i ponent com a zones amb major risc d’incendi forestal. Per això el govern català considera essencial el compromís i la col·laboració ciutadana per evitar accidents. Demanen evitar situacions de risc en l’ús de la pirotècnia. Els Bombers de la Generalitat van atendre l’any passat 862 serveis, el 36 % dels quals van ser per incendis de vegetació.

A banda de demanar extremar les precaucions, el govern català ha optat per ampliar la dotació habitual dels parcs de bombers i reforçar el dispositiu dels Agents Rurals. De fet, la de Sant Joan és la nit en què més trucades es fan al telèfon d’emergències 112, juntament amb la de Cap d’Any.

 

Mobilitat complicada pel pont de Sant Joan

Amb motiu de la revetlla de Sant Joan és habitual que hi hagi complicacions a les carreteres catalanes, sobretot a les més costaneres. Enguany la festivitat coincideix amb un pont de tres dies, ja que el 24 de juny (festiu) cau en dilluns. El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que la mobilitat sigui difícil durant tot el cap de setmana, sobretot per l’inici de l’estiu i de les vacances escolars. Està previst que mig milió de vehicles surtin de l’àrea metropolitana amb motiu de la revetlla.

Per això, tant Trànsit com els Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat a la xarxa viària. Durant tot el cap de setmana hi haurà un dispositiu especial en què es faran uns 900 controls a peu de carretera per evitar infraccions al volant. Les vies que Trànsit preveu més complicades durant la primera fase del dispositiu són l’AP-7, la C-32, la C-65, la B-23, la C-31 i l’N-340.