Diana Garrigosa, l’esposa de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, ha mort aquest dilluns a la tarda de forma sobtada als 75 anys, segons han explicat fonts de la família. Les mostres de condol no s’han fet esperar.

Llicenciada en Econòmiques i professora d’informàtica, Garrigosa va tenir tres fills amb Maragall, que va ser alcalde de Barcelona entre el 1982 i el 1997. Garrigosa va ser militant del PSC durant bona part de la seva vida. Es va donar de baixa del partit el 2006, poc abans que se sabés que el seu marit no tornaria a ser presidenciable.

Dos anys més tard, quan ja se sabia que Maragall estava afectat d’Alzheimer, la parella va crear la Fundació Pasqual Maragall, dedicada a la lluita contra aquesta malaltia. Garrigosa presidia actualment la institució. L’any 2010 Garrigosa i Maragall van protagonitzar la pel·lícula ‘Bicicleta, cullera, poma’, de Carles Bosch, que aprofundia sobre la malaltia.

2016: Recordant els 30 anys del nomenament de la Barcelona olímpica

Diana Garrigosa va participar en un ‘Va passar aquí’ a El matí de Barcelona per recordar l’aniversari de la proclamació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics de 1992. Recordem aquella conversa: