Com ha estat la manifestació de l’11-S?

Un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana, ha omplert la Diagonal per la manifestació de la Diada 2018. A les 17.14 h s’ha llançat un coet que ha donat el tret de sortida a l’acte. Això ha estat al tram 37, al carrer de Los Castillejos i, tot seguit, s’ha generat una gran onada sonora de crits i aplaudiments que ha avançat fins a arribar al tram 0, situat al Palau de Pedralbes. A mesura que l’onada avançava, els manifestants han alçat pancartes, cartells i missatges que han portat per fer sentir la seva veu. Recupera el minut a minut de la manifestació.

Un cop l’onada sonora ha arribat a l’escenari, al Palau de Pedralbes, s’ha fet caure un mur que simbolitza el poder dels ciutadans per superar els obstacles i aconseguir implantar la república a Catalunya. Amb crits d’“Independència” i “Els carrers seran sempre nostres”, els concentrats han enderrocat a poc a poc els trossos del mur, format per una carta d’un rei cap per avall o una peça amb un 155 escrit.

L'escenari s'ha instal·lat davant del Palau de Pedralbes

ANC pressiona Torra i Òmnium recorda l’1-O

L’ANC ha aprofitat per pressionar el govern català presidit per Quim Torra per fer la “república catalana” i Òmnium Cultural ha recordat la importància, ha dit, del referèndum de l’1 d’octubre. Recupera tots els discursos: de l’ANC, Òmnium Cultural i els advocats internacionals.

Advocats internacionals, als discursos de la Diada 2018

Als discursos de la manifestació de la Diada, hi han estat presents diversos advocats internacionals que representen alguns dels polítics que es troben fora del país. Aamer Anwar, advocat de Clara Ponsatí, ha estat molt dur amb el Govern espanyol i ha assegurat que “el general Franco estaria orgullós de l’Espanya actual”. Un altre advocat internacional, Ben Emmerson, considera que aquesta Diada “serà un dia clau per a la construcció”. Per la seva banda, el professor Thomas Schulze, ha cridat “Jo soc català”.

Les samarretes de l’ANC per a aquest 11-S

Les samarretes que ha confeccionat l’ANC també són de color corall, inspirades en el color de la brida de les urnes de l’1 d’octubre. De fet, la Diada del 2018 tenia l’objectiu de ser “clam per fer efectiu el mandat de l’1-O”. La samarreta hi té dibuixat el Pedraforca a la part davantera, amb les diverses etapes que s’han fet i que encara falten per fer el cim, representat simbòlicament amb una banderola, que és la república catalana. S’han venut més de 270.000 samarretes.

460.000 inscrits i els 37 trams plens

Les entitats sobiranistes han xifrat en més de 460.000 els inscrits, 10.000 més que en la manifestació de la Diada de l’any passat. Tot i que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) havia convocat els manifestants a concentrar-se al seu tram a partir de les 16 h, el cert és que milers de persones vestides de color corall han omplert la Diagonal des del matí.

Concert d’Òmnium per la Diada 2018

L’entitat Òmnium Cultural ha organitzat per la Diada 2018 la Festa per la Llibertat, que es fa al passeig de Lluís Companys durant tot el dia. A partir de les 10 i fins a les 23 h, hi ha actuacions i concerts gratuïts. Al matí hi ha actuat Dàmaris Gelabert i a partir de les 18.30 h sobre l’escenari hi ha la Balkan Paradise Orchestra, Landry, El Rumbero, Zoo i Macaco.