El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, i la portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, han estat els dos únics líders municipals presents a la manifestació de la Diada. Tots dos han vist en la concentració organitzada per l’ANC un missatge de fermesa del sector independentista en espera de la sentència del Tribunal Suprem pel judici del procés.

“És la preparació de la sentència”, ha afirmat Maragall al mig de la Gran Via envoltat de la plana major d’ERC. El dirigent republicà considera que la manifestació ha estat “un gran èxit, una demostració de fermesa i unitat”. “És un avís pels qui creien que estem dividits: tot al contrari, estem més forts que mai pel que vingui”, ha sentenciat.

Elsa Artadi ha celebrat que “hi és tothom malgrat la repressió, el desconcert i el desànim”. Per la portaveu de Junts per Catalunya, la manifestació envia un missatge a favor de la independència i la llibertat dels presos independentistes en espera de la sentència. “La sentència serà una oportunitat per fer un canvi de cicle, abandonar el dol i tirar endavant amb la unitat de tots”, ha afirmat.

L’absència de Colau

El líder municipal d’ERC ha criticat l’absència de l’alcaldessa, Ada Colau, que va dir no sentir-se representada per la convocatòria. “No hi és qui més hi hauria de ser”, ha dit Maragall, que ha apuntat que “fa falta que la ciutadania es vegi representada per les institucions”. Elsa Artadi, en canvi, no ha trobat a faltar Colau: “No hi és perquè no és independentista, és legítim no ser-ho”.