El robatori amb violència a una dona de 82 anys al gener a la part alta de Barcelona té preocupats veïns dels entorns de Sarrià i Pedralbes, sobretot els dels carrers propers on es va cometre el delicte. Alguns veïns denuncien que la zona s’ha tornat insegura i que hi ha robatoris durant el dia.

A banda i banda del carrer de Bosch i Gimpera hi ha veïnes que passegen sense bossa de mà per por a patir una estrebada o un robatori amb violència. “Sortim sense bossa ni res perquè hi ha molts robatoris darrerament. “De fet, una veïna explica que divendres passat li van robar la bossa al passeig de la Bonanova quan sortia del metge. “Van ser dos homes ben vestits que anaven en una vespa i van pujar a la vorera i van tombar les motos”. I dos blocs més enllà, una altra veïna lamenta que al seu edifici hi han entrat a robar dues vegades i ho han intentat dues vegades més en els últims tres mesos.

Fins i tot, hi ha un grup de WhatsApp dels conserges de les finques de la zona pel qual es comuniquen si detecten algun moviment estrany. En una finca del carrer dels Cavallers, un dels conserges ha explicat a betevé que el grup fa anys que funciona i que no ha detectat que hi hagi més robatoris que ens altres temps. Ara bé, des de l’AV Bonanova, el president, Josep Maria Ciré, considera que sí que han augmentat aquests delictes. “Ara hi ha molt menys turistes i per això ara els robatoris es fan a la part alta de la ciutat”.

Les dades dels Mossos no indiquen un repunt de robatoris

Les dades de robatoris dels Mossos no mostren cap augment de robatoris, al contrari. Ara bé, sí que des del setembre s’ha detectat un augment de la violència en aquests delictes, tal com va confirmar el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle. La xifra d’aquests delictes s’ha d’actualitzar en els propers dies, quan se celebri la Junta Local de Seguretat, en què un dels temes a tractar serà precisament el dels robatoris amb violència.