Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones, una parella i un home que és propietari d’una perruqueria del districte de Sants, a qui acusen d’un delicte contra la salut pública. Segons la policia, tots tres es dedicaven a vendre i repartir cocaïna a domicili a tota la ciutat de Barcelona. Principalment ho feien a través de WhatsApp, tot i que també feien trucades telefòniques. Primer el consumidor contactava amb ells, els deia la quantitat que volia i el lloc on es trobava i, passat un temps d’espera, el comprador li entregava en cotxe. Segons ha explicat el cap de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de les Corts dels Mossos d’Esquadra, Miquel Martín, normalment actuaven de nit i amagaven les bosses de cocaïna dins del radiador per on surt l’aire calent o condicionat del vehicle.

L’operació va començar a l’agost arran d’una actuació policial a les Corts. Els Mossos van comissar 1,20 grams de cocaïna a un home que suposadament acabava de comprar la substància i, després de fer diverses indagacions, van detectar fins a tres accions més de compravenda de cocaïna en petites dosis a Sant Martí, al barri del Born i a Ciutat Vella, cosa que els va ajudar a arribar als tres detinguts.

Detingut un perruquer de Sants

Entre els arrestats, hi ha el propietari d’una perruqueria del districte de Sants. La policia treballa amb la hipòtesi que és el lloc on guardaven la droga per vendre. El cap d’investigació de les Corts ha explicat que el perruquer obria la porta a l’altre detingut (que era treballador seu per hores) i tots dos agafaven les substàncies estupefaents per repartir-les. De fet, en l’escorcoll del vehicle la policia hi va trobar vuit bossetes de plàstic en forma de llàgrima, que utilitzaven per introduir-hi la droga.

El 7 de desembre la policia va escorcollar un domicili de Santa Coloma de Gramenet, que és l’habitatge de l’home que, segons els Mossos, s’encarregava de repartir la droga a domicili i la seva dona. En el pis hi van trobar uns 10.000 euros fraccionats en bitllets de 50 (que era el preu que venia la cocaïna), una arma simulada, més de 200 grams de cocaïna i un petit laboratori amb estris per fer monodosis. Els tres detinguts van declarar davant el jutge i estan en llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars com ara la retirada del passaport.

No és la primera vegada que la policia ha fet detencions per distribuit droga amb un mitjà de transport. A mitjan octubre, els Mossos van detenir 11 persones per vendre substàncies estupefaents en patinet elèctric.