El macroalberg de la Vila Olímpica obrirà previsiblement d’aquí poc dies i els veïns que hi estan en contra ja es preparen per organitzar una protesta que, el dia de la inauguració, torni a fer evident aquesta oposició. En una entrevista al ‘bàsics‘ el president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, ha explicat que les obres de l’establiment ja han acabat i que ara estan enllestint els últims permisos abans de poder obrir.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista amb Jordi Giró” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/veins-alberg-vila-olimpica-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]
Tot i que el projecte ha continuat endavant a pesar de les protestes dels veïns i que l’Ajuntament no va poder revocar-li la llicència, Giró manté que la llicència “hauria de ser nul·la”. Creu que “tenim la raó perquè el sistema d’evacuació no compleix la normativa i també hi ha el tema de les places d’aparcaments, de la ventilació d’algunes habitacions i de les modificacions que s’han fet a l’edifici”.

En especial, Giró es mostra preocupat pels sistemes d’evacuació i d’accessibilitat previstos i recorda que l’alberg tindrà 440 places, repartides en una superfície útil d’uns 2.700 metres el que considera que és insuficient.

Nou comerç adreçat a turistes joves

El president de l’AV de la Vila Olímpica assegura que les conseqüències de l’obertura de l’alberg ja s’estan notant. Una primera conseqüència és que “ja hem perdut veïns”, l’altra són els canvis al comerç del barri. Segons Giró, “cada vegada tenim més supermercats de 24 hores que venen alcohol” i en l’últim any -diu- han obert tres clubs cannàbics.

 

El doble d’habitatges turístics

Els veïns consideren que establiments com l’alberg fan augmentar la pressió turística al barri. Giró lamenta que des que es va iniciar el projecte de l’alberg, el 2016, el nombre d’habitatges turístics s’ha doblat: “segons les dades de l’Ajuntament teníem 200 i escaig, ara en tenim més de 600”. Per això, el president veïnal lamenta que “la pressió és evident i això posarà més pressió”.