Visitar el pessebre d’El Casalet del Turó és una de les cites ineludibles cada Nadal per als veïns del barri del Turó de la Peira. Aquest dissabte, l’entitat descobrirà la creació d’enguany, inspirada en el desert i Jordània. Durant mesos, els socis d’El Casalet converteixen el seu local en un taller artesanal per crear des de les estructures fins al més mínim detall. El Casalet ha recreat durant més d’una dècada escenaris que han rebut una gran quantitat de mencions i premis dins l’àmbit dels pessebristes. Montserrat, Besalú o el Parc Güell han estat algunes de les propostes.

“Tothom passa per veure-ho”

Aquest dissabte s’inaugurarà el pessebre amb una gran festa que començarà a les Basses. Hi haurà actuacions i una cercavila pels comerços del barri. Tot seguit, el local d’El Casalet aixecarà la persiana per descobrir al barri el seu pessebre. “Aquest any ja no sabíem què fer perquè hem tocat moltes peces i vam dir: el desert!  Hi ha la ciutat, les haimes, un oasi… i tot és fet aquí”, comenta orgullosa Joana Jareño, l’ànima d’El Casalet del Turó.

Les figures d’enguany, adquirides en una de les parades de la Fira de Santa Llúcia, són també peces úniques que semblen tenir moviment. El caganer és, com sempre, una de les figures estrelles del pessebre. Cada any, els nens i nenes del barri la busquen perquè saben que si la troben tindran un premi: un caramel. “És una tradició per als veïns del Turó de la Peira, explica Jareño, tothom passa per veure-ho perquè el tenim exposat durant totes les festes. A més, els més petits s’ho passen pipa buscant el caganer”.