Cop policial contra dues branques d’una organització criminal establerta a Barcelona que traficaven conjuntament amb drogues sintètiques. Hi ha 11 persones detingudes, entre les quals els presumptes caps dels dos grups criminals. Després de passar a disposició judicial, el jutge ha decretat l’ingrés a presó per a cinc dels detinguts i llibertat amb càrrecs per a la resta.

S’han intervingut quantitats importants de metamfetamina en cristall i pols, èxtasi i cocaïna que podrien tenir un valor de més de 188.000 euros al mercat de l’oci nocturn.

Distribució de la droga en patinet

Els Mossos d’Esquadra van escorcollar el 8 d’octubre sis pisos de l’Eixample i un a Sants, després de diverses vigilàncies en un pis de l’Eixample que funcionava com a punt de distribució de drogues. Els agents van observar que els membres del grup tenien les tasques molt repartides: vigilància, suport, cerca de nous subministradors i clients  i distribució.

En les observacions policials, els policies van detectar que diverses persones arribaven al pis en patinet elèctric per, presumptament, comprar droga (metamfetamina). El fet que utilitzessin el patinet els permetia més mobilitat i maniobrabilitat en el cas que detectessin alguna patrulla policial.

Grup criminal internacional

En l’operació s’han arrestat 11 persones, d’entre 30 i 50 anys, de nacionalitat espanyola, brasilera, dominicana i francesa. Es van intervenir 1432,41 grams de metamfetamina, 85,24 de cocaïna, 3741,66 d’èxtasi (MDMA) i 513,32 de GHB (èxtasi líquid). El valor al mercat il·lícit de la droga comissada és de 188.168 euros.

També s’han intervingut 3870 euros en efectiu, 11 bàscules de precisió, tres dels patinets que feien servir per transportar la droga fins als domicilis dels compradors i diverses ampolles i bosses per preparar les dosis.

Amb les maletes preparades

En un dels domicilis en què van intervenir els agents, hi van trobar el cap de l’organització amb les maletes preparades i saltant pel balcó d’una de les habitacions que donava a un pati interior fins a arribar a un safareig on estava llençant possibles substàncies estupefaents per l’aigüera.