Els Mossos d’Esquadra han detingut 15 persones per la presumpta implicació en una organització criminal dedicada al cultiu, tràfic i distribució de haixix i marihuana. Els detinguts estan acusats d’un delicte contra la salut pública i d’organització criminal. Un d’ells ha ingressat a la presó per ordre del jutge i la resta està en llibertat amb càrrecs.

Les detencions es van fer el 29 de maig durant una operació policial en què es van fer 18 escorcolls a domicilis de Barcelona, el Baix Llobregat i el Maresme.  L’operació continua oberta i, de fet, la policia no descarta més detencions.

La investigació va començar l’octubre del 2018 quan els Mossos van intervenir a la Zona Franca un vehicle amb 22 kg de marihuana. A partir d’aquí, la policia va descobrir una organització criminal que tenia tres cultius de marihuana a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts i el Masnou, i un quart que s’estava instal·lant a Lloret de Mar. Les collites que s’obtenien d’aquestes cultius es dedicaven a vendre-les i també a distribuir la droga al detall des d’una associació cannàbica instal·lada a Ciutat Vella.

En total, el dispositiu policial ha permès desmantellar les quatre plantacions i també l’associació cannàbica. També s’han intervingut 1.479 plantes de cànem i 3.683 esqueixos, així com 15 kg de cabdells de marihuana preparats per distribuir, 22 de haixix i 38.000 € en metàl·lic.