L’Escola Ignasi Iglésias, al passeig de Torras i Bages, a Sant Andreu, ha passat tot el curs 2018/2019 lligada a les obres d’ampliació del centre. Els treballs han causat alguns problemes de convivència al llarg de l’any, segons l’associació de famílies del centre. Aquest dijous al matí s’ha produït l’enèsima complicació: una gran fuita d’aigua causada per les obres.

Alguns testimonis han explicat a betevé que l’aigua s’ha estès per tot el passeig de Torras i Bages i ha afectat la circulació de vianants i vehicles. De fet, alguns apunten que, fins i tot, l’aigua ha arribat a la plaça d’Orfila.

Segons Aigües de Barcelona, durant les obres d’ampliació del centre, i que també inclouen una modificació en la xarxa de ventilació del metro, ha rebentat una canonada. L’avaria s’ha reparat però l’escola ha estat sense subministrament d’aigua durant tres hores, i s’ha anat recuperant de forma progressiva.

Una ampliació amb retard

No és la primera vegada que les obres de l’ampliació de l’escola acumulen retards i problemes. El juliol de l’any passat es van haver d’aturar després que es detectessin plaques de fibrociment a la coberta del gimnàs que havien d’enderrocar. El Consorci d’Educació de Barcelona va decidir el 2017 ampliar les instal·lacions de l’equipament per poder assumir més alumnes. Bàsicament, cal desmuntar el poliesportiu Ignasi Iglésias, contigu a l’escola, per ubicar-hi espais educatius nous.