Els Mossos d’Esquadra han detingut dos membres d’un grup criminal que es dedicava a robar al metro. Actuaven diàriament, especialment a la zona de l’Hospitalet de Llobregat que té connectivitat amb l’aeroport a través de la Línia 9. Se’ls relaciona amb un total de 23 furts, però no es descarta que hagin participat en altres fets delictius. Es calcula que el valor de tots els objectes que han sostret ascendeix a 73.000 euros.

Aquestes dues persones van ser detingudes el 15 de juny, quan una patrulla de Mossos els va enxampar “in fraganti” mentre realitzaven un furt a l’aeroport. A partir d’aquí es va obrir una investigació que ha portat a identificar la resta dels membres del grup, per als quals s’ha emès ordres de crida i cerca. Els Mossos afirmen que fruit d’aquesta investigació ja no se’ls ha vist actuar més al metro. Els dos detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs, però sobre d’ells pesa una ordre d’allunyament del metro, per evitar que hi tornin a actuar.

Detinguts furts al metro

Segons els Mossos d’Esquadra, el grup sempre feia servir al mateix “modus operandi”. Utilitzaven el mètode taca, que consisteix a tacar a la víctima del robatori, generant una situació de desconcert amb l’objectiu de treure-li llavors objectes de valor. En aquest cas, no tacaven la víctima amb un líquid sinó que li llançaven una escopinada. Llavors, mentre la distreien netejant-li la roba, un altre membre del grup aprofitava per sostreure-li la bossa o la maleta.

Els Mossos asseguren que la investigació continua oberta i s’estan ampliant i resolent nous fets delictius comesos per aquesta mateixa banda, així com la recerca d’algun dels integrants.