L’Audiència de Barcelona ha condemnat quatre manters a una multa de 120 euros per un delicte contra la propietat industrial, per vendre a la manta, i a un cinquè a una de 240 euros, per ser reincident i en rebutja l’expulsió que demanava la fiscalia. En total, s’asseien al banc dels acusats set manters, dos dels quals han estat absolts.

En la resolució, el tribunal descarta que els set acusats, entre ells el portaveu del Sindicat de Manters, tinguessin una organització criminal dedicada a la venda a l’engròs de productes falsificats, com sostenien els Mossos d’Esquadra, ni que causessin un perjudici econòmic a les grans marques, com denunciaven l’acusació particular exercida per firmes com Nike o Luis Vuitton.

Els acusats vivien junts en un pis del carrer de Calàbria, on acumulaven centenars de productes destinats a la venda ambulant irregular, amb què obtenien una mitjana de benefici d’1,5 euros per cada parell d’ulleres venut, uns 3,5 euros per samarreta i 5 euros per bossa. La sentència afirma que els manters duien a terme una activitat individual dedicada a la supervivència que els reportava un benefici econòmic reduït que no afecta, segons la resolució, les grans marques.

L’Audiència també subratlla l’arrelament al país perquè la majoria porta un cert temps al país i parla l’idioma.