Junqueras, Romeva, Bassa, Turull, Rull i Forn surten de la presó per assistir a la comissió d’investigació de l’article 155 al Parlament de Catalunya. Segueix en directe a partir de les vuit del matí d’aquest dimarts l’arribada dels presos i la concentració convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana per donar suport als membres del govern empresonats. La convocatòria s’allargarà almenys fins a les deu del matí a les portes de la cambra catalana, per esperar poder veure els polítics empresonats.

Arribada entre aplaudiments

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa ha estat la primera d’arribar al Parlament. Ho ha fet minuts abans de dos quarts de nou del matí i ha estat rebuda entre aplaudiments. Bassa ha arribat en una furgoneta procedent de la presó de Puig de les Basses, a Figueres, on compleix la condemna de la sentència del procés.

A dos quarts de nou en punt han arribat la resta de presos procedents del centre penitenciari de Lledoners: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. També han estat rebuts amb abraçades, aplaudiments i crits de llibertat.

Accés restringit al Parc de la Ciutadella

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli dispositiu policial al Parc de la Ciutadella. Tot i que l’accés no està tancat, sí que s’hi ha restringit l’entrada pel passeig de Circumval·lació, per on només han pogut entrar els mitjans de comunicació i els vehicles autoritzats. Els agents han encerclat la cambra catalana amb tanques que han impedit que la mobilització pugui arribar a les portes del Parlament. L’objectiu del dispositiu és garantir que els presos accedeixin i puguin sortir del recinte amb seguretat.

Per això, les desenes de persones que s’han mobilitzat s’han quedat a les portes del Parc de la Ciutadella.