La carretera Alta de les Roquetes és un carrer a cavall entre els districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris. Els veïns de la part hortenca es queixen de manca de manteniment. Diuen que sovint es produeixen inundacions i que s’hi acumula brutícia, fet que facilita la proliferació d’animals com mosquits, rates o porcs senglars. Per això, demanen a l’Ajuntament que tingui més cura del carrer.

Els veïns denuncien que la situació es torna perillosa quan plou. Els vorals per on hauria de passar l’aigua estan embussats per plantes i restes de vegetació i això fa que l’aigua es quedi estancada al mig de la calçada i que s’hi acumuli brutícia. “És que no es neteja”, es queixa Flora Casal, una veïna del carrer, “fa cinc anys que no ha vingut ningú a netejar-ho”.

Pas alternatiu a la ronda de Dalt

A més d’un increment de la neteja, els veïns demanen també voreres i mesures per incrementar la seguretat dels vianants. Afirmen que hi ha conductors que utilitzen la carretera Alta de les Roquetes quan el lateral de la ronda de Dalt, que és a tocar, està saturat de trànsit. I molts circulen a velocitat excessiva. “Nosaltres no podem ni travessar el carrer. És tot el dia. A primera hora del matí i a primera hora de la tarda no pots ni creuar”, diu Casal.

L’habilitació d’una vorera en un pas cap a l’institut i el camp de futbol que hi ha és una primera actuació de l’Ajuntament en la línia de posar al dia la zona. Els veïns esperen que en vinguin més.