El Departament de Salut ha descartat, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el cas sospitós de coronavirus en el pacient ingressat a l’Hospital Clínic. Les anàlisis realitzades al laboratori de suport de vigilància epidemiològica han permès descartar el cas.

L’home de 33 anys procedent de la zona xinesa de Wuhan -on van sorgir els primers casos-, va tenir símptomes aquest dilluns i aquest dimarts al matí ha estat traslladat al Clínic. Poques hores després, els resultats han permès descartar la infecció pel virus.

Per descartar-ho, s’ha seguit el procediment establert al protocol d’actuació a Catalunya davant de casos sospitosos del nou coronavirus  aprovat aquest dilluns. El protocol està basat en l’evidència científica i d’acord amb les directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i la Xarxa de Vigilància Epidemiològica Europea. També segueix els circuits específics de notificació de casos en el marc dels plans de preparació i de resposta de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya.