Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desarticulat un grup criminal que traficava amb marihuana i que utilitzava tres pisos ocupats il·legalment, des d’on distribuïen les drogues i on tenien les plantes. S’han detingut tres homes i una dona, que actuaven al districte de Nou Barris, per tràfic de drogues, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric, perquè tenien tenien els subministraments d’aigua i llum manipulats per aconseguir l’energia de la comunitat.

El punt de venda, situat a Ciutat Meridiana

La investigació va iniciar-se el mes de febrer després de les queixes per la instal·lació d’un punt de venda de droga en un bloc de pisos de difícil accés, situat a 15 metres d’una escola al barri de Ciutat Meridiana. La Guàrdia Urbana va fer unes primeres investigacions i va detectar un moviment elevat de toxicòmans que hi anaven a comprar la droga. També van descobrir les ocupacions il·legals dels pisos del mateix bloc.

La setmana passada van observar un nou incident per una inundació de les parts comunes de l’edifici provocada per les instal·lacions elèctriques manipulades d’un dels pisos on hi havia una plantació de marihuana.

Tenien armes de foc curtes i llargues detonadores

Aquest dimarts es va dur a terme el dispositiu policial per desarticular el grup criminal i desmantellar un punt de venda de drogues i dues plantacions de marihuana que s’ubicaven en dos pisos més. Es va desarticular el punt de venda investigat, on van trobar petites dosis d’haixix, 300 euros, estris per a la distribució de la substància, una arma de foc amb munició real i 11 armes curtes i llargues detonadores, a més d’una gran quantitat d’armes blanques. El pis estava regentat per un home i una dona, de nacionalitat espanyola, que residien al pis amb un nadó de dos anys. Alhora, es van desmantellar els dos pisos on hi havia dues plantacions de marihuana, on es va localitzar material destinat al cultiu i es van comissar unes 400 plantes de marihuana i una altra arma de foc detonadora.

Fa pocs dies, durant el mes d’abril, els Mossos van detenir cinc homes al barri del Raval que venien drogues des d’un pis.