Des de fa uns mesos a la plaça de Catalunya s’hi pot veure un grup de venedors il·legals de menjar per a coloms. Segons es pot veure en un vídeo, al qual ha tingut accés betevé, es tracta d’un grup nombrós i organitzat. Més d’una desena de venedors de veces (llavors que habitualment serveixen per alimentar els ocells) i que es coneixen entre ells, passegen pel centre de la plaça. Tots porten la mateixa bossa de color verd amb menjar per als coloms, unes bosses plenes de veces per als ocells.

venda menjar coloms

“La situació està descontrolada”

L‘Òscar Suñé, un dels dos paradistes que queden a la plaça de Catalunya, assegura que la situació està “descontrolada”. Denuncia que a ells els van prohibir vendre menjar per coloms fa gairebé quatre anys, el gener del 2018, i ara, en canvi, des de fa sis mesos, prolifera la venda de veces il·legal a la plaça. “Abans hi havia un ordre i es controlava el que es venia als paquets i ara no”, es lamenta. L’Òscar assegura que a ells, a diferència d’aquestes venedors il·legals, els fan inspeccions, els controlen el que venen i paguen impostos.

Hi ha agents cívics que recorden la prohibició d’alimentar els coloms, i que controlen la venda de bosses amb pinso, però Suñé assegura que quan marxen els venedors il·legals tornen a ocupar l’espai de la plaça. També explica que han denunciat la situació a la Guàrdia Urbana i al districte de l’Eixample, però que, no s’està fent res per resoldre-ho.