La decisió no ha agradat als quatre paradistes de la plaça de Catalunya. Asseguren que la decisió del consistori els pot dur a haver de tancar els negocis ja que la venda de les bosses amb pinso per a coloms suposa el 50 % dels seus ingressos. També han criticat que se’ls hagi avisat només 11 dies abans de l’inici de la prohibició. Ja han demanat una reunió amb l’Ajuntament en la qual tenen prevista demanar que se’ls permeti vendre el mateix pinso amb anticonceptiu que els animals poden menjar en els dispensadors municipals.

Una opció que el consistori no veu viable perquè una sobredosi d’aquest tipus d’aliment podria comportar efectes perjudicials per a la salut de les aus o, fins i tot, la mort. Tampoc es podria controlar, diu el consistori, quines aus acabarien alimentant-se d’aquest menjar. Ara bé, esperen acostar posicions amb els responsables de les parades permetent-los la venda d’altres productes que els puguin compensar les pèrdues.

L’Ajuntament, satisfet amb el pinso anticonceptiu

L’Ajuntament ha assegurat que aviat es faran públics els resultats de la prova pilot per rebaixar el nombre de coloms a Barcelona amb pinso anticonceptiu. Tot i no voler avançar cap xifra, des del govern es mostren satisfets amb l’assaig i anuncien que estudiaran si posen dispensadors nous, sobretot a zones properes a la plaça de Catalunya. Actualment n’hi ha 40 repartits per tota la ciutat. L’últim cens, de finals de 2016, xifra en 113.000 el nombre de coloms a Barcelona. Es considera que la població òptima se situaria entre els 50.000 i 60.000.