Poc abans de les 10 h s’ha executat el desnonament d’un home de 40 anys al número 12 del carrer de José Millán González, a Can Baró. Des de primera hora del matí hi havia una setantena de persones mobilitzant-se per evitar el llançament. A les portes de l’edifici s’ha desplegat un dispositiu de seguretat dels Mossos d’Esquadra que des de les 6.30 h han acordonat la zona i han tallat la circulació al carrer. Quan s’ha fet efectiu el desnonament, s’han produït moments de tensió entre la policia i els manifestants. Els Mossos han identificat dues persones.

Aquesta era el setè llançament a qui s’enfrontava l’inquilí. Des del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca han fet una crida a través de les xarxes socials per evitar que aquest veí sigui desnonat, perquè no té alternativa d’habitatge, i han denunciat que la propietat s’ha negat a qualsevol negociació. Els serveis socials li han proposat que es dirigeixi al Centre d’Urgències i Emergències Socials per trobar un lloc on viure.

Segons el sindicat, el veí afectat viu al pis des del 2015, i durant tres anys va tenir un contracte de lloguer de 740 euros. El 2018 va finalitzar el contracte i van fer una pròrroga d’un any, però l’any següent li van oferir un increment del lloguer de 300 euros. L’habitatge fa 55 metres quadrats i, segons expliquen els activistes pel dret a l’habitatge, no té ni aïllament acústic ni tèrmic, unes deficiències que el propietari es nega a resoldre.

El Sindicat de l’Habitatge de Vallcarca també assegura que el Rodrigo s’està recuperant d’una operació i que fa temps que ja no té contacte amb la propietat del pis.