La banda acostumava a actuar de  la mateixa manera. S’apropaven a un cotxe amb matrícula estrangera i li llençaven una pedra. Se situaven al costat del vehicle de les víctimes i els feien veure que el seu cotxe tenia algun dany. Una vegada aturats, alguns membres de la banda distreien els ocupants de l’automòbil i els altres, que s’havien amagat als seients del darrere per no ser vistos per les víctimes, sortien del vehicle de la banda i treien tot el que trobaven al de les víctimes. En cas que aquestes s’adonessin del robatori, la banda començava a actuar amb violència.

La banda estava dividida en dos grups. El primer era l’encarregat de cometre els robatoris. L’altre feia funcions logístiques, traslladava el grup de lladres, canviava la matrícula als cotxes que feien servir. A més, els membres de la banda estaven especialitzats en una tasca. La persona que distreia les víctimes durant els robatoris era sempre una dona, i el canvi de les matrícules el feien sempre menors d’edat.

Els Mossos d’Esquadra van detenir els 10 membres de la banda l’11 de juliol, després que el grup hagués estat actuant, amb una persecució per carretera. La policia ha pogut comprovar que els membres de la banda, molt reincidents —han estat detinguts tres vegades en menys de quatre anys—, havien efectuat robatoris per valor de 240.000 euros, entre els objectes i els sis vehicles que havien robat. La jutgessa del Jutjat d’Instrucció 18 de Barcelona va dictar presó per a tres dels detinguts, entre ells el líder, i llibertat amb càrrecs per a la resta.