ÀNGELS GUITERAS, Presidenta Taula del Tercer Sector "Per nosaltres és molt important que no hi hagi hagut la reforma de la renda mínima d'inserció perquè creiem que això és una necessitat de país que s'ha de reformar i que ha de tenir contemplada tots aquells col·lectius de persones que no compleixen els requisits de la renda mínima d'inserció però que no tenen ingressos" NEUS MUNTÉ, Consellera de Benestar Social i Família "No hem parlat de cap termini en concret sinó que s'ha tornat a posar sobre la taula el compromís del Govern de procedir en aquesta reforma de la renda mínima d'inserció".

El president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’han reunit aquest dimarts amb la Taula del Tercer Sector. Els representants de 32 federacions d’entitats socials han demanat una prestació mínima per a les 34.000 famílies que tenen alguna persona amb dependència a càrrec. El govern no ha assegurat si tirarà endavant la petició o no, però sí que s’ha compromès a estudiar-la amb un grup de treball.

Una altra petició que la Taula del Tercer Sector ha portat a la reunió és la reforma de la renda mínima d’inserció. De fet, aquesta mesura ja constava en el Pla de suport al tercer sector social, signat el setembre de 2012. Encara no s’ha establert un calendari ni s’ha detallat quant durarà la suspensió de les prestacions econòmiques vinculades a la dependència.