Hi jugaven els nostres avis i els nostres pares. Hi vam jugar nosaltres, i ara els nostres fills. Les baldufes tornen a estar de moda. ELOI MORENO "Perquè puc jugar amb els amics" GERARD GUTIERREZ "Perquè podem fer combats" VALENTINO COCA "Són molt xules" Fins i tot els més petits s'hi han aficionat i demostren la seva destresa. El que ha canviat és el material en què estan fetes. Les noves són de plàstic i han guanyat terreny a les de fusta. Tenen noms ben suggeridors i el seu preu oscil·la entre els 6 i els 25 euros. PATRICIA MERINO "Deu n'hi do!. Són calers. Perquè són poqueta cosa i realment són cares. I demanen la més bona i tampoc no veig gaire la diferència." MIRIAM MOYA "Ara si no és la king turbo, la king cobra o la comet o saturno. Això sí ha de ser roller, sinó és roller anem malament." La canalla, però, sí que nota la diferència entre les unes i les altres, i tenen clar quines prefereixen. HUGO CANELA "A mi m'agraden més les noves perquè roden millor" HELENA GALLO "M'agraden més les de plàstic perquè els roda la punta i són com més noves." Amb la reaparició de les baldufes, les botigues de joguines estan fent l'agost. JUAN CARLOS LÓPEZ, Didacmania "És un producte cíclic i llavors va per temporades que hi ha més o menys demanda. En aquest moment sembla que els nens als col·legis o a la sortida l'han posat una altra vegada de moda. En aquest moment hi ha una pujada de la demanda del que són les baldufes." Siguin noves o velles sembla, doncs, que les baldufes han tornat amb força i per seguir rodant durant molt de temps.

Hi ha joguines que sembla que siguin atemporals. Cíclicament algunes tornen a posar-se de moda ja sigui perquè han patit algun tipus de renovació o perquè simplement els infants les redescobreixen.

Fa mesos que a les escoles i les places de la ciutat és habitual veure-hi nens i nenes jugant amb baldufes. En essència el joc és el mateix: fer girar la baldufa més temps que ningú, enfrontar-se en combats o deixar bocabadat qualsevol persona amb un truc imaginatiu.

Les baldufes de fusta deixen pas a les de plàstic

Les baldufes, però, han evolucionat. A diferència de les tradicionals de fusta, ara estan fetes de plàstic, són menys resistents, i estan buides per dins, on es guarda el fil que les fa girar.

Ara fins i tot hi ha un bon grapat de models amb colors cridaners que estan batejats amb noms ben suggeridors com la King Turbo, la King Cobra, la Comet o la Saturno. Fins i tot hi ha una variant denominada Roller, que permet que la punta de la baldufa i la part superior girin de manera independent.

Els preus són considerablement superiors a les de fusta, que costen menys de dos euros la unitat. Els nous models tenen preus que van des dels sis euros i que poden superar els 25. Sembla doncs que les baldufes han tornat per seguir rodant durant força temps.