Can Vies va iniciar el micromecenatge al portal Verkami el 18 de juny i en menys de 40 dies han obtingut més de 70.000 € que es demanaven gràcies a petites aportacions ciutadanes. Les recompenses per a la col·laboració van des d’una entrada per anar a un concert de La Troba Kung Fú o d’Orxata Sound System fins a un tros de runa de l’edifici de record, una banderola de la campanya, una samarreta, un taller de seguretat informàtica o un dinar per a dues persones en diversos restaurants catalans.

Dels diners recollits, 40.000 € es destinaran a rehabilitar l’edifici, concretament, a “les feines de gestió, les assegurances de les persones que vulguin col·laborar activament i la contractació de mà d’obra professional”, i el 30%, a la compra de material. D’altra banda, 30.000 € es destinaran a pagar les despeses judicials de les 67 persones detingudes, uns diners que es repartiran entre les organitzacions Rereguarda en Moviment i Alerta Solidària. Amb aquests diners, a més, també està previst que s’iniciïn denúncies per a les persones que van patir lesions durant les manifestacions.

Pocs dies després del desallotjament i enderroc de Can Vies, que va tenir lloc el 26 de maig, centenars de persones van participar en la reconstrucció del centre durant tot el cap de setmana. Des d’aquell moment, diverses persones han donat suport a la iniciativa.

Un brindis a la porta de la seu del districte

Una vintena de persones s’han concentrat davant la seu del districte de Sants – Montjuïc dimarts a la nit per celebrar que s’ha assolit l’objectiu de recaptació marcat per a la reconstrucció de l’edifici. L’acció s’ha desenvolupat sense cap incident i en un ambient festiu, amb càntics i consignes a favor de la reconstrucció de Can Vies.