El Casal Independentista de l’Eixample – La Cruïlla va interposar una denúncia contra la Divisió d’Informació dels Mossos d’Esquadra la setmana passada. Sospiten que els agents van filmar les entrades i sortides del local des d’immobles propers.

Aquest dimarts, la diputada de la CUP Isabel Vallet ha demanat explicacions al Parlament sobre aquests fets. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha negat seguiments per raó política als membres del casal. Ha matisat que “algunes vegades se segueixen fets delictius i la investigació pot conduir a l’entorn d’alguns centres”, però assegura que no hi ha una motivació política darrere.

Des de La Cruïlla, consideren que el conseller “ha surfejat” sobre la pregunta respecte els seguiments. Tot i que Espadaler desmentit la motivació política, creuen que “no ha negat” els seguiments ni al Casal Independentista de l’Eixample ni a la Kasa de la Muntanya.

Recorden també que una de les preguntes que la CUP va registrar al Parlament demana quina investigació oberta hi ha a l’entorn del casal. Des de la Cruïlla defensen que no tenen constància de ser víctimes potencials de cap atac o que s’incorri cap delicte al local. La pregunta encara no ha obtingut resposta però reconeixen que és un procés que es pot allargar mesos. L’advocat i membre de La Cruïlla, Xavier Monge, recorda que la normativa sobre protecció de dades estableix que si no hi ha cap investigació oberta, les imatges enregistrades per la policia s’han de destruir passats 30 dies.

Monge també s’ha mostrat poc confiat amb el procés judicial que han inciat perquè, diu, “caçar el caçador és difícil”. Per això, no descarten prendre accions polítiques en paral·lel.