L’Associació de Veïns de la Verneda Alta denuncia la incomunicació que pateix des de fa anys el barri a causa de les obres de l’AVE. Per això reclamen la instal·lació d’una passera provisional per a vianants que uneixi un dels principals eixos viaris de la zona, la rambla de Prim, amb un altre punt clau del districte de Sant Andreu, la rambla de l’Onze de Setembre. Expliquen que ara els veïns que volen anar d’un d’aquests punts a l’altre han de fer un recorregut de 20 minuts a peu per completar un trajecte que en podria durar cinc. Reclamen una intervenció semblant a la que es va fer per facilitar l’accés al Centre Comercial la Maquinista.

Les obres de l’AVE separen dos barris

La rambla de Prim, a la Verneda i la Pau, comunica amb la rambla de l’Onze de Setembre, a Sant Andreu. Són dos eixos viaris principals a la zona però fa anys que estan separats per les obres de l’AVE. L’exemple de la intervenció que demanen els veïns per solucionar la situació el trobem a relativament poca distància. Volen una passera per a vianants com la que es va construir el 2015 per facilitar l’accés dels veïns del barri de Sant Andreu al centre comercial.

El trajecte passaria de 20 a cinc minuts

Els representants veïnals expliquen que un recorregut que abans completaven en cinc minuts a peu ara en triguen més de 20 a fer-lo i que els treballs també afecten la comunicació en transport públic. Les obres del tren de llarga distància han de finalitzar el 2020, però amb els anys de retard que acumulen els veïns desconfien d’aquest termini i expliquen que quedaran encara per fer les de la coberta. Tot i això, consideren que la passera quedaria més que amortitzada si es construeix en els propers mesos.