L’Escola Nou Patufet ha participat durant tot el curs en el projecte Escola de rock. És una iniciativa que ha permès portar la música en viu a les aules i integrar-la al projecte educatiu. Cada curs, treballa de manera diferent, per exemple fent cartells promocionals, entrades per al concert o crítiques musicals. Al final de cada trimestre s’organitza un concert en directe al centre. Pel Nou Patufet han passat Alma de Boquerón, Za! i, per concloure, el músic Joan Colomo.

El projecte Escola de rock va néixer el 2011 a Gavà

Escola de rock és un projecte pedagògic interdisciplinari que va néixer al Col·legi San Pedro de Gavà l’any 2011. El 2016 es va decidir exportar a altres centres i municipis i ara per exemple, a més de Gavà, s’està aplicant a l’Escola Teide de Viladecans i a Barcelona a les escoles Solc, El Polvorí i Nou Patufet i l’Institut Joan Fuster. Aquest projecte intenta donar alternatives als nens “que no escoltin només el que escolten a les ràdios o a les televisions, sinó que vegin que hi ha un circuit local, que no tothom triomfa, no tothom surt per la televisió”.

Alma de Boquerón, Za! i Joan Colomo

L’Escola Nou Patufet és el primer any que s’apunta a l’Escola de rock amb la idea d’integrar la música en viu a les aules. Per això, s’han organitzat tres concerts amb Alma de Boquerón, un grup vinculat al centre; Za!, i Joan Colomo, que ha tancat el curs.

Durant tot l’any els alumnes treballen al voltant de la música en viu, coneixent l’artista que els visitarà, escoltant-ne les cançons, preparant les entrades del concert amb tota la informació que cal, fent cartells promocionals o, després, els més grans fent crítiques musicals.

Aquest centre també desenvolupa molts projectes creatius i vinculats al barri, com el Carnaval, i amb la música també ha participat en altres iniciatives com la de Contes cantats, organitzada per l’Orfeó Gracienc. Aquesta aposta per la cultura generarà el públic cultural del futur.