La plataforma Resistim al Gòtic ha convocat una acció de protesta aquest dissabte contra l’especulació immobiliària que ha acabat amb l’ocupació d’un edifici. Es tracta del número 3 del carrer del Correu Vell, on els manifestants asseguren que els inquilins que hi vivien van ser expulsats fa un any per l’empresa Soverino BCN Investments SL. Expliquen que aquest és només un exemple de la situació greu que està patint el barri, amb veïns assetjats i expulsats dels seus habitatges per l’increment dels preus del lloguer.

Amb aquesta acció els veïns del Gòtic volen tornar a centrar les mirades en les conseqüències de l’especulació immobiliària. Des de la plataforma Resistim al Gòtic asseguren que els grups i fons d’inversió han comprat fins a una trentena de finques senceres. A banda de la del carrer del Correu Vell, ocupada aquest dissabte, un altre exemple és el carrer de Còdols, on expliquen que s’han adquirit, i buidat de veïns, quatre immobles: els números 3-5, 13, 25 i 27.

Precisament, Resistim al Gòtic va néixer fa un any per fer visible la situació que viu el Gòtic en matèria d’habitatge. Per celebrar el primer aniversari, han volgut fer visible la seva lluita amb una cercavila que ha acabat amb xiulades i crits d'”El barri no està en venda” davant d’un dels edificis adquirits. Posteriorment, l’han acabat ocupant.