Desallotjament assentament Glòries

La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest dimecres al matí un assentament de barraques a l’avinguda Meridiana, al costat de la plaça de les Glòries. Al solar vivien una quarantena de persones, tot i que en el moment del desallotjament només n’hi havia 23, segons l’Ajuntament. L’assentament existia des de feia anys, però havia crescut aquests últims mesos de pandèmia.

Interior de l’assentament de barraques

Serveis Socials ja havia alertat de qui hi vivia

El desallotjament s’ha fet en compliment d’una ordre judicial i sense que s’hagin registrat incidents. A banda de la Guàrdia Urbana, també hi havia membres del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). L’Ajuntament assegura que totes les persones que vivien a l’assentament estaven avisades amb anterioritat del desallotjament i se’ls havia informat amb antelació dels recursos disponibles, com els allotjaments vinculats a Serveis Socials.

Moltes persones han acumulat les seves pertinences fora del solar, a mesura que els agents les han anat desallotjant. De les 23 persones desallotjades, 22 eren homes i només hi havia una dona. Aquest no és el primer assentament de barraques que es desallotja en aquesta zona: la Guàrdia Urbana ja ha hagut d’actuar en altres ocasions en solars a tocar de Glòries.

Sense persones hores després de l’actuació

El desallotjament policial s’ha allargat durant hores. Un equip de betevé s’ha acostat a l’assentament a la tarda i, a primera hora, les més de 20 persones que hi vivien ja havien estat desallotjades. La imatge era aquesta: fustes, pedres, matalassos i altres elements personals amuntegats en diversos punts d’un espai ja completament desallotjat per la Guàrdia Urbana.

Uns operaris s’han desplaçat fins al fins ara assentament per tirar a terra les barraques i començar a retirar tot el material amuntegat, acció que no es completarà fins d’aquí a uns dies.

Sant Egidi lamenta la manca de “sensibilitat”

Durant la tarda s’ha passat per aquesta zona Joan Planes, un dels responsables de l’acció de carrer de la Comunitat de Sant Egidi. L’entitat, que ofereix acompanyament i menjar calent a les persones desallotjades, esperava que es tingués més “sensibilitat” i no se’ls fes fora ara, sinó més tard, tenint en compte que algunes estan en ple Ramadà.