Aquest estiu s’inaugurarà un nou espai de jocs d’aigua infantil al Parc de Joan Miró, adreçat a les famílies amb fills de zero a 12 anys. Estarà ubicat a les pistes poliesportives del parc, al número 2 del carrer d’Aragó, i es dividirà en diferents zones lúdiques: jocs d’aigua, circuits aquàtics, lliscadors, aspersors i un espai per al descans.

Les noves instal·lacions substituiran la piscina municipal situada a la Torre de les Aigües, coneguda com a platja de l’Eixample, que, finalment, no obrirà més al públic pel soroll que generaven els usuaris. Segons l’Ajuntament, els decibels registrats superaven el límit establert per l’ordenança municipal, malgrat les mesures que es van prendre per rebaixar la contaminació acústica.

La polèmica pel soroll a la platja de l’Eixample

Al maig del 2018, l’Ajuntament va anunciar que tancava la piscina de la Torre de les Aigües després de la queixa formal per soroll que va presentar una veïna. La reacció dels usuaris va ser immediata i es van organitzar per recollir signatures contra el tancament de la platja de l’Eixample, que va obrir portes cada estiu des del 1987. Finalment, el consistori va reobrir l’espai amb restriccions com la reducció de l’horari i de l’aforament, un fet que va provocar grans cues a l’entrada de la piscina.

Malgrat les restriccions, una sonometria efectuada el juliol del 2018 constatava que el soroll estava 17 decibels per sobre del límit permès en l’Ordenança del Medi Ambient de Barcelona.

Davant de la polèmica, el govern municipal ha decidit habilitar un nou espai de joc sense limitacions horàries ni altres restriccions. De fet, la zona lúdica al Parc de Joan Miró obrirà de 10 a 20 h cada dia de la setmana i tindrà un aforament màxim de 120 persones.

Estada màxima de dues hores

Això sí, les famílies només hi podran estar un màxim de dues hores per garantir que altres infants poden gaudir de l’espai, que obrirà del 25 de juny al 6 de setembre.

Pel que fa als preus, una entrada individual costarà 1,60 euros, mentre que si es va en grup es redueix a 1,20 euros per persona. En el cas de les famílies nombroses, el preu serà de 0,80 euros mentre que els menors d’un any i les persones majors de 65 anys tindran l’accés gratuït. L’espai també disposarà d’un abonament especial de 8,90 euros per 10 entrades.