Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 63 anys, nacionalitat italiana i veí de Barcelona com a presumpte autor de cinc atracaments en entitats bancàries de la ciutat. L’arrest s’ha produït després que la policia catalana estigués darrere la pista de dos homes italians que assaltaven bancs tan bon punt obrien al públic. Els lladres sempre anaven amb cascos de motocicleta i ulleres de sol per protegir-se el rostre. A les imatges es veuen els atracadors armats amb pistoles.

Els lladres tenien dos rols. Un acompanyava els treballadors al lloc on s’ubicava la caixa forta. Mentrestant, l’altre feia guàrdia i vigilava que no hi entrés ningú. Segons la policia, els homes actuaven amb molta naturalitat i tranquil·litat, fet que corrobora que tenien molta experiència. El robatori durava pocs minuts perquè els lladres prioritzaven la seguretat i no pas la quantitat del botí.

L’atracador ha ingressat a la presó

La policia va constatar que a Barcelona hi havia sis persones de nacionalitat italiana que formaven part d’una associació criminal que als anys 90 s’havia dedicat a atracar bancs i furgons blindats. Mentre avançava la investigació van identificar un dels autors dels cinc atracaments i el van detenir a Barcelona. Les comprovacions van confirmar que era un atracador expert que presumptament va aconseguir un botí de 170.000 euros. El Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona ja l’ha enviat a la presó.