Les associacions de veïns de la Dreta de l’Eixample i del Fort Pienc demanen revisar el nom de la plaça de Tetuan, perquè consideren que exalta l’ocupació d’aquesta ciutat del Marroc l’any 1860, durant la guerra d’Àfrica. Tot i que encara no han fet cap proposta concreta, demanen un canvi de nom per a la plaça i creuen que la millor manera és que la Comissió del Nomenclàtor obri un debat ciutadà per trobar-ne un.

Aquesta petició forma part d’un seguit de reivindicacions sobre la plaça de Tetuan que les dues entitats han presentat al districte de l’Eixample en diversos àmbits, com la memòria històrica i la mobilitat. En aquest sentit, Jaume Artigas, president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, explica a betevé que “potser ja és hora” d’obrir un debat sobre el nom de la plaça.

El nom de la plaça de Tetuan respon als fets del 4 de febrer del 1860, quan aquesta ciutat marroquina va ser ocupada pel general Joan Prim al capdavant dels voluntaris catalans, segons explica el web del Nomenclàtor de Barcelona. En l’època de la República la plaça va dur el nom d’Hermenegildo Giner de los Ríos. Va ser un pedagog, publicista i polític espanyol vinculat a la Institución Libre de Enseñanza.