Les botellades i l’estat de degradació dels Jardins de les Tres Xemeneies, al barri del Poble-sec, són una queixa recurrent entre els veïns i comerciants de la zona des de fa anys. La problemàtica continua i el veïnat explica que un dels moments clau són les nits de cap de setmana, ja que diversos grups de persones beuen als jardins abans d’entrar a les discoteques.

De fet, el col·lectiu SOS Poble Sec i Paral·lel ho denuncia a través de les xarxes socials i critica que, a banda de la brutícia, el soroll no deixa descansar els veïns. Una situació que, l’endemà, és ben visible en els espais de joc del parc, amb ampolles buides de begudes alcohòliques i bosses de plàstic.

En declaracions a betevé, un dels veïns afectats, resident al carrer de Palaudàries, explica que fins i tot està pensant marxar del barri: “És denigrant en el que s’ha convertit”. Destaca que “ni Ajuntament ni Guàrdia Urbana actuen i els caps de setmana amb prou feines podem dormir abans de les dues de la matinada”. Insisteix que l’única solució és barrar els jardins i tancar-los a les nits. Aquesta proposta ja s’havia plantejat fa uns mesos.

La solució podria arribar aviat

L’Associació de Veïns del Poble-sec assegura que la degradació de l’espai ha estat un problema enquistat durant molts anys. Ara, però, té esperances que la solució pugui arribar aviat. En Sergi Gázquez, president de l’associació, explica que l’Ajuntament ha presentat un pla d’actuacions per canviar els usos de la plaça a curt termini, durant aquest 2022.

És una intervenció que es finançarà amb el Pla de barris i s’hi destinaran uns 250.000 euros
Sergi Gázquez, president Associació de Veïns del Poble-sec

Segons diu Gázquez, el projecte inclou instal·lar una pista de bàsquet, equipament de cal·listènia i taules de ping-pong. Tot això amb l’objectiu de promocionar els usos esportius al parc. A més, també s’instal·larà una guingueta amb lavabos en una zona central de la plaça, abans de l’agost.

La previsió és que a finals d’aquest mes de febrer s’assigni l’arquitecte del projecte i el 31 de març es convocaran les entitats per presentar-los un plànol definitiu amb aquestes actuacions.