Segur, tranquil, educat amb el fiscal i molt convincent cap al jurat. Així s’ha mostrat l’acusat del crim de la Guàrdia Urbana, que, des del primer moment, ha negat haver mort l’agent que es va trobar totalment calcinat prop del pantà de Foix el maig del 2017. Ha defensat que va ser l’acusada —la parella de la víctima— qui va causar tota sola el suposat assassinat, una versió totalment contrària a la de la investigada.

Ha explicat que la nit de l’1 de maig ella li va trucar i, entre plors i crits, li va dir: “L’he matat”. Ell, en un primer moment, va decidir no acudir-hi però després, a les tres de la matinada, es va dirigir a casa de la investigada i, per “indicis”, va entendre que ella havia donat “un cop o un tret” a la seva parella. “Per això ella sempre inclou una pistola”, ha dit, en referència que la investigada el va acusar de dur sempre a sobre l’arma reglamentària.

Tot i la seguretat que ha mostrat, el fiscal ha intentat fer-lo trontollar. Ha reconegut que va esborrar totes les comunicacions amb l’acusada durant els dies anteriors i posteriors al crim per no sortir-ne “esquitxat”. També ha negat haver preguntat a un company de patrulla com es desfaria d’un cadàver: “No va mentir. Va tergiversar. Té unes aspiracions d’investigació que superen les seves dots mentals”, referint-se al company de patrulla.

“L’havia estimat amb bogeria”

Al contrari d’ella, l’acusat sí que ha admès tenir una relació de parella amb la seva amant, tot i que es veien sempre d’amagat. “L’amor”, segons ha reconegut, el va empènyer a encobrir-la. “Jo l’havia estimat amb bogeria, a aquesta senyora, i per això em trobo aquí”, ha dit. Ha explicat que va jurar-li “per les seves filles” no confessar res, però se’n penedeix. “He perdut la meva feina, la meva vida, per cobrir aquesta persona”, ha afirmat al fiscal.

Ha admès que va comprar la gasolina amb què, segons la investigació, es va cremar el cadàver, però ha dit que no sabia que era per esborrar el crim. En aquesta línia, també ha afirmat que després hi va posar ambientadors perquè es va tacar la moqueta del vehicle.

“Es ratifica en tot el que ha dit o vol rectificar?”, l’ha reptat el fiscal. “Li agraeixo el gest, però no reconeixeré res amb què no tinc res a veure”, li ha contestat. Com va fer amb l’acusada, el fiscal també li ha preguntat si el crim respon a una “perversa prova d’amor” per unir els dos acusats i ha respost amb un contundent “no”.

L’interrogatori s’ha allargat gairebé quatre hores i continuarà aquest dissabte, de forma extraordinària, a les 10 h. Està previst que l’investigat contesti a l’acusació particular, la defensa de l’acusada i el seu advocat.