Les famílies de l’Escola Can Clos, de la Marina de Port, afirmen que el Consorci d’Educació els ha comunicat el possible tancament del centre. L’AMPA de l’escola assegura que el consorci treballa amb la idea de fusionar l’equipament educatiu amb l’Escola Enric Granados. D’aquesta manera, es traslladarien els alumnes de Can Clos a aquest centre, ubicat al passeig de la Zona Franca.

L’AMPA està en desacord amb el trasllat

L’AMPA de l’Escola Can Clos no està d’acord amb el canvi que està estudiant el Consorci d’Educació de Barcelona. Expliquen que ells han escollit el model educatiu de Can Clos i que això podria canviar si tira endavant la fusió. A més, expliquen que el centre es troba en un entorn natural privilegiat, al peu de la muntanya de Montjuïc: “Aquí hi ha zero contaminació acústica”, afirma Noemí Castaño, de l’AMPA del centre. A més, el seu projecte d’escola està pensat perquè els nens treballin d’una forma experimental i vivencial: “Els nens treballen cada dia amb l’entorn natural”.

Les famílies reclamen un pla B

Davant de la possibilitat d’aplicar canvis al centre diuen que estan oberts. Afirmen estar disposats a buscar alternatives per mantenir l’activitat en aquest espai, i fins i tot es plantegen la possibilitat que es faci un institut escola.

El Consorci d’Educació de Barcelona encara no ha comunicat de forma oficial el tancament del centre. Fonts de la institució afirmen que podrien emetre un comunicat sobre la fusió dels centres durant els propers dies.