Les 11 fires amb parades de roses i llibres repartides per la ciutat en aquest Sant Jordi atípic han aconseguit atreure molts barcelonins amb ganes de viure la diada i, cap al migdia, ja s’han format les primeres cues, que en alguns casos han superat l’hora d’espera. La pandèmia del coronavirus obligaVA a establir espais perimetrats amb control d’accés, aforament limitat i un únic recorregut. D’aquesta manera s’ha volgut minimitzar el risc de contagi de la covid-19.

Una hora i mitja d’espera al passeig de Gràcia

Un dels carrers emblemàtics d’aquesta diada ha estat el passeig de Gràcia i, per això, és també un dels punts on s’han format cues més llargues, que en alguns moments han arribat des de la Gran Via fins al carrer de la Diputació. En alguns moments els lectors han esperat fins a una hora i mitja.

En aquest punt, el dispositiu que controlava l’aforament màxim permès ha fallat puntualment i això ha generat tensions amb alguna de les persones que s’han impacientat per accedir al recinte. La majoria, però, han esperat tranquil·lament el seu torn.

Control d’accés i protocols de seguretat a la plaça Reial

“Ganes de Sant Jordi”

Entre els qui s’han acostat a gaudir de les fires “moltes ganes de Sant Jordi”. La majoria ha celebrat que es pogués fer aquesta festa tot i les restriccions, i que el bon temps hagi acompanyat.

“Sant Jordi és un dia per estar al carrer” és un dels missatges que més s’han repetit. Els barcelonins han sortit per celebrar el dia del llibre i de la rosa. Molts han aprofitat que la jornada ha estat encara marcada pel confinament comarcal i que, per tant, la gent de fora de ciutat no ha pogut venir a celebrar la diada.

Lectors a la recerca d’un llibre al passeig de Gràcia

Recintes amb parades repartits per la ciutat

Els recintes amb parades s’han estès a set dels 10 districtes de la ciutat: no n’hi ha hagut a Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc ni Nou Barris. Els espais han obert a les 9 del matí i han pogut rebre visitants fins a les 8 del vespre. A la resta de la ciutat, llibreters i floristes han pogut posar parades davant dels establiments.

Les signatures d’autors han estat permeses, però en parades diferenciades de les de venda de llibres. El Procicat ha volgut garantir, així, que no es barregessin les cues de persones que volien comprar amb les dels qui estaven esperant una signatura. En aquesta pàgina es podia trobar un cercador per saber on i quan signava llibres el teu autor preferit.

Les previsions de llibreters i floristes han estat ja al migdia optimistes. La Cambra del Llibre confiava a vendre 1,64 milions de llibres, amb una facturació que superés els 22 milions d’euros. Aquestes xifres representen un 60 % del total de vendes que es van fer el 2019. Els floristes, de la seva banda, confiaven que els catalans compressin entre 3,5 i 4 milions de roses.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a