La trobada entre escriptors i lectors és un dels moments més màgics de la diada de Sant Jordi, i aquest 2021 és especial. Després que la pandèmia obligués a suspendre la festa l’any passat, aquest 23 d’abril tothom ho viu com un retrobament. Alguns, fins i tot, auguren que “serà el millor Sant Jordi que hem viscut mai”. En total, hi ha 31 espais muntats per a la signatura de llibres.

Irene Vallejo estrena Sant Jordi a Barcelona com a pregonera

Irene Vallejo pregonera Sant Jordi signant llibres
Irene Vallejo signa llibres al passeig de Gràcia

Una de les autores que s’han vist aquest matí als Jardinets de Gràcia signant llibres és la pregonera d’aquest Sant Jordi, Irene Vallejo, que ha rebut l’escalf dels lectors.

M’expliquen les condicions en què han llegit el llibre i hi ha històries commovedores: persones que estaven soles o hospitalitzades…
Irene Vallejo, escriptora

Els autors també reben floretes com la d’aquesta lectora, que després de llegir ‘Infinito en un junco’ diu: “Llegir aquest llibre és tot”.

Allau de llibres sobre la pandèmia

Aquest Sant Jordi està marcat per la covid-19 i una bona mostra és l’allau de llibres que reflexionen sobre la pandèmia. Per això, als estands de signatures aquest 23 d’abril també hi ha cares noves en aquesta diada, però que són ja personalitats en la gestió de la crisi sanitària.

Un exemple són el doctor Jaume Padrós i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s’han estrenat amb el llibre ‘2 metges i 1 pandèmia’. En aquest sentit, Argimon també ha donat un missatge d’esperança: “Esperem un Sant Jordi millor l’any vinent”. També l’epidemiòleg i autor, Oriol Mitjà, ha participat en aquesta diada amb la signatura del seu llibre ‘A cor obert’. Mitjà ha destacat que als carrers “se sent que hi ha un punt d’inflexió, en el qual es veu que s’està fent un desconfinament”.

Joaquim Forn comparteix l’experiència del judici

Aquesta també és una cita molt especial per a l’exconseller Joaquim Forn, perquè ha pogut sortir de la presó per signar els exemplars del seu llibre, ‘Entre togues i reixes‘.

He rebut fins a 45.000 cartes en aquests anys. Són gent a qui he escrit però no sé quina cara fan. Dies com avui, venen i em diuen que són ells i els puc dir el carrer on viuen
Joaquim Forn, exregidor i exconseller

Un Sant Jordi molt esperat

Aquest és, sens dubte, un Sant Jrodi molt esperat per a tothom. I hi ha qui l’encara amb més optimisme que mai. El periodista Albert Om vaticina que “serà el millor Sant Jordi que hem viscut mai”. I la poetessa i escriptora Irene Solà coincideix al 100 %: “Tenim moltes ganes i molta alegria de retrobar-nos amb els lectors”.

Les seves sensacions són molt bones i els lectors em transmeten també les ganes d’estar vivint aquesta jornada. L’any passat vaig trobar a faltar molt Sant Jordi
Irene Solà, poetessa