Tot i haver evitat posar cap parada de llibres a la Rambla, l’emblemàtic passeig s’ha omplert des de mig matí de passejants. Molts ciutadans no s’han pogut resistir i s’han apropat a celebrar-hi Sant Jordi. Les floristes del passeig s’han sorprès per un èxit de vendes que no esperaven, ja que han tingut llargues cues de gent que esperava per comprar roses a les tradicionals parades.

La gran afluència de visitants a la Rambla, però, no ha deixat cap imatge d’aglomeracions fins a primera hora de la tarda. De fet, els organitzadors de la festa a la ciutat, tant l’Ajuntament com el Gremi de Llibreters, havien exclòs explícitament la Rambla de qualsevol espai per a parades de llibres, per evitar que s’hi acumulés gent en aquest Sant Jordi de pandèmia pensat per ser ordenat i descentralitzat.

Tampoc no hi ha hagut parades no professionals de roses, i les parades tradicionals de la rambla de les Flors s’han endut tot el protagonisme de la jornada al passeig. La Maribel, que regenta una de les floristeries de la Rambla, no podia estar més satisfeta, ja que no preveien que aquest any la ciutadania baixés fins a la Rambla. “Ens sembla molt bé haver posat parades de llibres en altres carrers de la ciutat, i aquí tenir més espai per gaudir de les roses”, ha explicat.

La plaça Reial, el racó literari de la Rambla

Aquest Sant Jordi 2021 la plaça Reial s’ha convertit en el racó literari de la Rambla, perquè s’hi han traslladat les parades de llibres que altres anys s’havien muntat al passeig. La plaça ha acollit una quinzena de punts de venda d’editorials i llibreries grans, petites i especialitzades. Es tracta d’una de les 11 fires perimetrades que s’han habilitat per garantir les mesures sanitàries, i el degoteig de persones que hi han accedit ha estat constant, amb algunes cues intermitents.