La crida de Proactiva Open Arms feta a les xarxes per aconseguir mantes ha desbordat les expectatives dels organitzadors. L’ONG calculava poder recollir un miler de mantes en tres dies i en poc més d’un matí n’ha rebut més de 3.000. Ara per ara, l’organització ja té les necessàries per a les properes missions de rescat al mar. Agraeixen la solidaritat de la gent -expliquen fins i tot que han estat moltes les iniciatives que s’han autoorganitzat en tot el territori català-, però admeten que estan desbordats i que és millor no portar-ne més.

Gent portant mantes al vaixell d'Open Arms

De totes maneres recorden que per a les seves missions la necessitat de mantes és recurrent i que, per tant, amb tota probabilitat, es faran més crides en el futur per atendre noves necessitats.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Altres opcions per regalar solidaritat” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/regals-solidaris-nadal-2/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La convocatòria s’ha fet viral i molts barcelonins i persones vingudes d’arreu les han anat deixant al moll de Llevant 3, a prop de l’Hotel W. Aquí la visió de desenes de bosses amb mantes aportades pels ciutadans ofereix una idea de la resposta massiva que ha obtingut la crida feta per Open Arms. Les xarxes han estat clau, una vegada més, per fer arribar el missatge de solidaritat amb immediatesa. Diferents associacions, ajuntaments i polítics s’han fet ressò en els seus perfils de la demanda de l’ONG i això ha ajudat a multiplicar l’efecte crida, de tal manera que ara mateix ja no en necessiten més.

open arms
Foto: Mònica Marín