El Departament d’Educació ha concretat aquest divendres el calendari per a la preinscripció escolar —dels estudis obligatoris— del curs 2019-2020, i serà entre els dies 29 de març i 9 d’abril. El període triat vol evitar la coincidència d’aquest tràmit amb la Setmana Santa d’enguany, que serà la tercera setmana d’abril. D’aquesta manera, Educació avança un any més la preinscripció escolar recuperant un calendari que l’any passat es va alterar per l’aplicació de l’article 155.

La preinscripció del curs vinent per als estudis de batxillerat està prevista per a la primera quinzena de maig i per a la formació professional, arts plàstiques i disseny, per a la segona quinzena de maig.

A banda, de cara al pròxim procés de preinscripció, es preveu publicar al febrer la modificació del decret de preinscripció que estableix el procediment d’admissió d’alumnes en els centres sufragats amb fons públics. Recordem que, a més, el darrer octubre el Govern ja va avançar les intencions de canviar alguns dels criteris que fins ara donaven punts en la tria d’escola, com és l’eliminació dels punts complementaris per a fills i germans d’exalumnes, i per a celíacs. L’objectiu de l’executiu és millorar l’equitat per lluitar contra la segregació escolar.