Cada any es publica la llista dels regals més comprats per Nadal. Unicorns, drons o cavalls de peluix són ara mateix els més buscats. Però hi ha altres regals amb un fort component social que poden fer més suportable aquesta dèria consumista.

Regals solidaris

Entre els regals solidaris de més èxit trobem aquest any els de l’ONG Proactiva Open Arms, que aquests dies és al port de Barcelona esperant per complir una altra missió de salvament al Mediterrani. La venda de les seves tasses, samarretes, bosses i dessuadores els ha permès recaptar, només aquest mes, 30.000 euros, que han de servir per continuar salvant vides al mar.

Amb el mateix objectiu es treballa a la botiga Top Manta, que és al carrer d’en Roig, 13, al Raval. Aquí els manters treballen imprimint samarretes amb missatges originals, per nodrir la botiga física i també per donar resposta a la demanda de roba en línia. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants va iniciar una campanya de finançament col·lectiu que els ha permès recaptar més de 67.000 euros.Uns fons que han servit per treure 200 persones de la venda ambulant. La roba que es ven a la botiga persegueix el mateix objectiu.

Fins al 4 de gener a les 18 h, la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària ens ofereix les seves propostes a la plaça de Catalunya. Les opcions són gairebé infinites, però entre les moltes que podeu trobar ens hem quedat amb la proposta de Llibre Solidari.org. Aquí es venen a preus d’entre un i quatre euros llibres cedits per associacions o socis privats que permeten oferir ajudes a les persones més necessitades. Ajudar al lloguer o facilitar un cistell d’aliments a les famílies són les principals accions de l’associació.