Les festes de Nadal són sinònim de retrobament i caliu familiar, però la pandèmia del coronavirus i les restriccions per evitar contagis, enguany, no ho faran possible. L’escenari és especialment delicat en el cas de la gent gran que pateix soledat no desitjada. La fundació Amics de la Gent Gran ha engegat una campanya precisament per acompanyar els ancians i perquè aquesta soledat no s’agreugi.

La campanya “Més que records” pretén sensibilitzar sobre la problemàtica i animar tothom qui pugui a fer donatius perquè les festes del 2020 no siguin un mal record per als usuaris de l’entitat. En aquestes dates, Amics de la Gent Gran reforça l’acompanyament als ancians amb trucades telefòniques i algunes activitats lúdiques, i reparteix fins a 2.000 lots d’aliments típics de l’època.

Les cistelles substitueixen el tradicional dinar de Nadal que, després de 30 anys, malauradament no es podrà fer. La intenció de tot plegat és estar al costat dels qui més aïllats estan. “La soledat és una malaltia i té un abast increïble. Pot fer que persones que ja se senten soles, cada cop se’n sentin més i sigui més incapaces de relacionar-se amb el seu entorn“, alerta Anna Gris, coordinadora de l’àrea de Barcelona d’Amics de la Gent Gran.