Les entitats veïnals de l’Eix Besòs donen una altra oportunitat als alcaldes metropolitans de seure a la taula a escoltar les seves propostes. Consideren un “menyspreu” que tots, excepte l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, hagin declinat participar en la trobada prevista aquest dimarts, i els insten a una segona reunió “al màxim nivell municipal” l’11 de gener. Per Jordi Giró, president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) és una qüestió de “respecte als veïns”.

Una trobada ajornada per la pandèmia

La trobada amb els alcaldes feia mesos que estava agendada i s’havia anat ajornant a causa de la pandèmia. De fet, les propostes de les entitats veïnals per millorar la zona del Besòs es van presentar al febrer, en unes jornades organitzades a la Biblioteca Font de la Mina. Es tracta de millores que han consensuat per aplicar en un àmbit metropolità en matèria d’habitatge, medi ambient, economia industrial, infraestructures i la mobilitat.

Les entitats veïnals que han consensuat la proposta per l’Eix Besòs són la CONFAVC, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), la Federació d’AV de Badalona i la de Santa Coloma de Gramanet, l’ AV Sant Joan Baptista i la Plataforma per la Conservació Tres Xemeneies, de Sant Adrià de Besòs.