El Pessebre Vivent de la Torre del Suro és un dels clàssics de Nadal a Horta-Guinardó i aquest any, des del Taller Escola Sant Camil han lluitat per poder dur-lo a terme tot adaptant-se a les circumstàncies de la pandèmia. Per això, el Pessebre Vivent de la torre del Suro d’enguany, la 27a edició, s’ha celebrat amb restriccions en l’aforament i totes les mesures de seguretat establertes.

La superfície s’ha vist reduïda a la meitat

La d’enguany ha estat una de les edicions més complicades, però també una de les més especials. La situació derivada de la pandèmia els ha complicat la feina però, finalment, han pogut tirar endavant el pessebre vivent. Han reduït a la meitat la superfície del pessebre i han limitat l’aforament al recinte de la Torre del Suro, l’edifici modernista emblemàtic del barri del Guinardó on el representen cada any.

Hem hagut de reduir els assajos seguint la mateixa dinàmica de grups bombolla que tenim al centre.”
Amadeu Carbó, Taller Escola Santa Camil

30 actors representant tots els papers

El pessebre ha comptat amb 30 actors que són usuaris d’aquest centre ubicat al Guinardó i dedicat a la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual en edat adulta. Han comptat amb el suport dels treballadors de l’equipament i una major implicació de voluntaris del barri que també es bolquen en aquesta activitat. El pessebre és, segurament, la més coneguda, però no l’única iniciativa oberta al barri que organitzen des del Taller Escola Sant Camil durant l’any. Destaca, també, per exemple, la font de Corpus per fer ballar l’ou com marca la tradició. Des del centre expliquen que activitats com aquestes són fonamentals per obrir l’equipament al barri i visibilitzar les capacitats d’aquest col·lectiu.