L’Associació de Comerciants de Creu Coberta alerta que, en els darrers mesos, la inseguretat i els robatoris en els comerços de l’eix no ha deixat d’augmentar. El director de l’entitat, Lluís Llanas, apunta que durant la pandèmia els fets delictius van disminuir, però ara “han tornat”. De fet, des que ha començat l’any 2021 han trencat almenys dues vegades l’aparador d’una botiga de telefonia —la qual ja ha abandonat l’eix— i s’ha produït un robatori amb el mètode de l’encastament en un comerç de venda electrònica.

A la crisi per la pandèmia del coronavirus a la qual s’han vist abocats els comerciants ara s’hi sumen aquests episodis de robatoris, segons Llanas. “Tenim l’economia posada en les nostres botigues que, en certa manera, està lligada a l’economia familiar”, ha afegit.

Comerços de telefonia i electrònica, els més afectats

Els comerços que més han patit els robatoris són els que es dediquen a la venda de productes d’electrònica com ara tauletes o telèfons mòbil. Eduardo Castilla, gerent de la botiga New Cash Technology, assegura que només els danys materials provocats en el seu establiment oscil·len entre els 5.000 i els 8.000 euros. Castilla explica que l’encastament a la seva botiga es va produir durant una de les protestes al centre de la ciutat i lamenta que la policia “va arribar tard”. Creu, també, que es tracta de grups organitzats que roben, sobretot, productes d’electrònica per revendre’ls posteriorment.

En altres botigues també han experimentat petits furts. Josep Pascual, el director de la papereria Bureau Vallée, assegura que es tracta d’una tònica recorrent a l’eix. “No és diari, però estàvem acostumats a una època de bastanta tranquil·litat”.