Diverses entitats, entre les quals la CUP i el Sindicat de Llogateres, s’han sumat a una altra protesta amb el lema “Fins que caiguin. Res a perdre, tot per guanyar”. Aquesta vegada l’epicentre de la mobilització ha estat la plaça de Tetuan, on han convocat tots els manifestants a les 18 h.

Unes 750 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han mobilitzat per reclamar demandes en diferents àmbits: la llibertat del raper Pablo Hasél el seu empresonament va ser l’espurna de les protestes—, la dissolució del cos d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, la necessitat d’uns lloguers assequibles, l’aturada dels desnonaments o la derogació de la reforma laboral.

Finalment a les 20 h ha quedat desconvocada la protesta i la nit ha acabat sense destrosses a la ciutat. En aquesta ocasió els manifestants, que han deambulat pels carrers de l’Eixample sense un rumb prefixat, han demanat en tot moment actituds pacífiques i que no es llancessin objectes als cossos policials. En algun moment, fins i tot han fet marxar un petit grup de manifestants que tombaven contenidors a terra amb la intenció de cremar-los. La protesta ha acabat amb tres detinguts per desordres públics.

Amb un final completament diferent, la manifestació que va acollir dissabte passat la plaça de la Universitat, amb les mateixes demandes, va acabar amb aldarulls i un fet insòlit: la crema d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a l’interior.

21:20
   

Fins aquí el seguiment minut a minut de la manifestació

Finalitzem aquí la cobertura minut a minut de la manifestació d’aquest dissabte. Gràcies per seguir-nos!

21:08
   

Gran desplegament policial dels Mossos davant la caserna de la Guàrdia Civil

Els manifestants han seguit avançant pels carrers fins arribar a la caserna de la Guàrdia Civil que hi ha a la travessera de Gràcia. Allà, s’han topat amb un gran cordó policial dels Mossos d’Esquadra que els ha barrat el pas. Finalment, els manifestants han fet mitja volta i han marxat.

21:04
   

El gruix de manifestants atura un grup reduït que volia bolcar contenidors

La manifestació, cada cop més dispersa i sense rumb fix, avança pels carrers del centre, on un grup de persones ha intentat bolcar contenidors. El gruix de manifestants, però, els ho ha impedit a crits de “fora, fora!”.

20:50
   

Desenes de furgons de la Brimo segueixen de prop els manifestants

A la comitiva de manifestants, que avança pel carrer del Consell de Cent en direcció al centre, la segueixen desenes de furgons de la Brimo per la cua. La marxa avança a poc a poc, així com el dispositiu policial, ara a uns 20 metres per darrere dels darrers manifestants.

20:38
   

La manifestació, de nou a Tetuan

A la Gran Via la manifestació ha quedat desconvocada, però un grup de manifestants ha seguit enfilant per aquesta artèria de la ciutat fins arribar novament al punt on ha començat la protesta: la plaça de Tetuan.

20:37
   

Desconvoquen la manifestació

Un cop els manifestants han arribat a la Gran Via amb el carrer de Roger de Llúria, la protesta s’ha donat per desconvocada. Els assistents que eren a la capçalera han deixat la pancarta a terra i l’han plegada. Tot i això, el gruix de manifestants ha seguit tallant el trànsit i s’ha desplegat una nova pancarta on es podia llegir: “Us volem lliures, ja!”. Minuts després han començat a caminar per la Gran Via en direcció Besòs.

20:24
   

Un grup reduït de persones és expulsat de la manifestació

Un grup reduït de persones ha estat increpat i expulsat de la manifestació per part de la columna de manifestants que tallava la Gran Via. El fotoperiodista Jordi Costa n’ha fet un vídeo que ha compartit a les xarxes socials.

20:23
   

Els manifestants tallen el trànsit a la Gran Via

La manifestació ha seguit avançant pel carrer de Roger de Llúria en direcció muntanya fins que en arribar a la Gran Via de les Corts Catalanes s’ha aturat. Allà, els assistents a la protesta han deixat a terra la pancarta que encapçalava la marxa i han provocat talls de trànsit.

20:15
   

Dificultats per informar durant la protesta

Un dels equips de betevé que es troba a peu de carrer cobrint la manifestació ha estat increpat quan feia una connexió en directe per a l’informatiu del vespre. En un primer moment, un manifestant ha donat un cop a la càmera i s’ha perdut la connexió en directe. En una segona ocasió, la periodista de betevé s’ha vist obligada a tallar la connexió.

20:12
   

La manifestació arriba a la plaça d’Urquinaona

Tot i que en un inici, l’objectiu de la protesta era fer una acció a la seu d’Endesa, ubicada a l’avinguda de Vilanova, a prop de l’Arc de Triomf, el gruix de manifestants s’ha acabat desplaçant fins al centre de la ciutat i ha arribat, com en manifestacions anteriors, a la plaça d’Urquinaona.

20:01
   

750 persones, segons la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha actualitzat el nombre de manifestants que participen en aquesta mobilització. La xifra ha augmentat de 450 a 750 persones.

19:54
   

La manifestació, ara a passeig de Sant Joan

La comitiva de manifestants, fins ara al carrer de Roger de Flor, ara avança pel passeig de Sant Joan.

Passeig de Sant Joan

19:48
   

Un grup de manifestants demana no llançar objectes a la línia policial

Quan s’han topat amb un cordó policial, alguns manifestants han llançat objectes, com una ampolla de plàstic o un pot de pintura. Davant d’això, altres manifestants han agafat el micròfon i han demanat a la gent avançar fins a la línia policial de manera pacífica i sense llançaments. Amb les mans alçades s’han col·locat molt a prop dels agents, protegits amb escuts. Un dels manifestants ha retret a la policia que està protegint Endesa (la protesta pretén fer una acció a la seu de l’empresa): “És a nosaltres a qui heu de protegir”, ha dit. Finalment, la línia policial ha retrocedit mentre els manifestants avançaven amb les mans alçades.

19:47
   

Albert Casals aconsegueix creuar la línia policial amb la cadira de rodes

Albert Casals, escriptor català, ha aconseguit creuar el cordó policial que impedia a la columna de persones seguir la marxa pel carrer de Roger de Flor. A l’Albert, que va amb cadira de rodes, l’empenyia una noia, que no ha aconseguit passar.

19:36
   

Mossos activa els agents de l’Àrea de Mediació

Els Mossos d’Esquadra han activat el cos d’agents destinats a la mediació amb els manifestants. La seva tasca és vetllar perquè el dret a la manifestació s’exerceixi de forma pacífica. En un tuit recorden que les darreres setmanes s’han produït actes violents a la ciutat.

19:25
   

La manifestació es mou per Roger de Flor

Els manifestants que es concentraven a la plaça de Tetuan s’han començat a moure. Han enfilat pel carrer de Roger de Flor, amb la intenció d’arribar a l’Arc de Triomf. A l’altura del carrer de Casp però, s’han trobat un cordó policial dels Mossos que els ha impedit seguir.

19:21
   

“Són tantes les coses per les quals hem d’estar aquí…”

Un equip de betevé ha entrevistat alguns dels manifestants que ara es troben concentrats en la manifestació. Alguns expliquen que “hi ha molts motius per ser aquí: la corrupció, la regulació de les persones migrades…”. D’altres assenyalen que “només la via de la protesta contínua” pot garantir un futur més digne per als joves i l’aturada immediata dels desnonaments.

19:18
   

Reprodueixen un missatge de Pablo Hasél a la protesta

Durant la ronda d’intervencions al micro obert de la plaça de Tetuan, un grup de persones ha reproduït un missatge de veu enregistrat prèviament del raper Pablo Hasél, que va ser empresonat fa gairebé tres setmanes. Des de la presó de Ponent, Hasél ha assegurat que els enfrontaments entre manifestants i policia a les protestes de les últimes setmanes no es produirien “si no s’haguessin negat drets fonamentals”. A més, ha assegurat que “els opressors” són conscients de com s’han guanyat els drets històricament.

19:08
   

450 persones segons la Guàrdia Urbana

Segons la Guàrdia Urbana, són 450 les persones que s’apleguen ara a la plaça de Tetuan en la concentració ‘Fins que caiguin’.

18:42
   

Tallat el trànsit als voltants de la plaça de Tetuan

La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit als voltants de la plaça de Tetuan on ja hi ha congregats els primers manifestants.

18:37
   

Micro obert a Tetuan

Desenes de persones estan concentrades a la plaça de Tetuan en espera que arrenqui la protesta ‘Fins que caiguin’. Com s’ha fet en pràcticament totes les mobilitzacions des que van empresonar el raper Pablo Hasél, la concentració ha començat amb un micro obert. Gent jove ha aprofitat per rapejar i d’altres assistents a la protesta han fet discursos.

18:24
   

Diversos accessos de metro tancats

TMB han tancat alguns accessos de metro per ordre dels Mossos d’Esquadra. Concretament són els accessos de l’L2 des de la Monumental, la plaça de Tetuan i el passeig de Gràcia; l’L1 a Arc de Triomf; l’L4 al carrer de Girona i l’L3 a la Diagonal.

18:01
   

Entitats bancàries, blindades per si hi ha aldarulls

Entitats bancàries properes a la plaça de Tetuan, on hi ha convocada la manifestació a les 18 h, han blindat els aparadors. La majoria ho han fet amb planxes de metall, que han posat a les façanes de les sucursals per evitar que puguin trencar els vidres. A part, ahir diverses botigues del centre ja van tapiar els aparadors dels seus establiments, la majoria amb planxes de fusta.

17:47
   

Blinden el Departament d’Interior

Furgonetes i agents dels Mossos d’Esquadra han blindat l’edifici del Departament d’Interior quan queden pocs minuts per l’inici de la manifestació, prevista per les 18 h. L’edifici es troba a pocs metres de la plaça de Tetuan on hi ha prevista la concentració.

17:21
   

Els carrers de Pau Claris, de Roger de Flor i de Torrent de l’Olla; tallats

La Guàrdia Urbana ha informat dels primers talls de trànsit per la manifestació d’aquesta tarda. El trànsit està tallat al carrer de Pau Claris amb el carrer de Mallorca, al carrer de Roger de Flor amb el carrer de la Diputació i al carrer Torrent de l’Olla.

17:01
   

Quatre columnes sortiran de diferents punts de la ciutat 

El moviment ha articulat quatre punts de la ciutat des d’on, a les 17 h, columnes de manifestants sortiran per trobar-se finalment a l’epicentre de la manifestació, la plaça de Tetuan. N’hi ha quatre de previstes: a la plaça de Sants, a la Gran Via amb el carrer de la Marina, a l’escola Massana i a la plaça de Lesseps.

16:55
   

L’Obrim carrers, cancel·lat per la protesta

L’Ajuntament ha cancel·lat la iniciativa Obrim carrers per la manifestació d’aquesta tarda. Per tant, el carrer de Gran de Gràcia no romandrà tancat al trànsit.